Rijbaan

Beregening


RIJBAAN BEREGENING - Wij hebben iets tegen stof!

U kent zeker het probleem, dat er bij het dagelijks werken met paarden in de rijhal of rijbak veel stof vrijkomt. Voor paard en ruiter een onaangename en ongezonde bijkomstigheid. Equitrend heeft voor dit probleem diverse beregenings-systemen. Voor elke situatie hebben wij een oplossing in ons producten pakket.

Om een gelijkmatige grondvochtigheid te krijgen die voor het welzijn van uw paard en ruiter nodig is, is een professionele beregening noodzakelijk. Een regelmatig besproeide rijbodem heeft een beduidend langere levensduur en een betere rijvlak. Een goede en stofvrije bodem is gegarandeerd. Het realiseren van een beregeningsinstallatie hangt af van de omstandigheden van de rijbak.

Buitenbak beregening
Vaste buitenbakberegening, de vast geïnstalleerde pop-up sproeiers worden meestal naast de hoefslag geplaatst. Door een optimale verdeling van de sproeiers wordt een gelijkmatige beregening verkregen. De aansturing van de sproeiers gebeurt door een speciale besturing.


Nevelbuis beregening
Omdat het systeem zo goed als niet nadruppelt, kan de rijhal direct na het sproeien weer gebruikt worden.Dit beproefde systeem bestaat uit sproeibuizen die door middel van hard pvc buizen boven het rijvlak zijn gemonteerd. De vernevelaars zitten ca. 90 cm uit elkaar en vernevelen het water fijn en gelijkmatig.


Rainmaker basic
De beregening gaat via een sproeikruis, deze wordt in beweging gebracht door een elektrisch aangedreven wagen die van gevel tot gevel rijdt. Door de separate aansturing van elke sproeikop kan de beregening zeer goed worden opgedeeld.


Rainmaker comfort
Het verschil met het basic systeem is dat de watertoevoer en stroomtoevoer door een industriële rupsketting lopen, deze ligt in een goot boven de rail voor de wagen. Dit systeem is optisch gezien het mooiste systeem voor de rijhal.